Forum Klanu Underworld - Siewcy Śmierci - R13

Opis forum

#1 2010-12-23 17:34:23

Gordasth

Administrator

2201561
Punktów :   

Co zmienić w zasadach, rozwoju Klanu i tym podobne propozycje...

Zatem, otworzyłem kolejny wątek. Jak macie chęć na wypowiedzi w powyższym temacie, zapraszam. Wszelakie sugestie, propozycje, zażalenia mile widziane.

Nie mam jak dodać posta, zatem wkleję początek dyskusji tutaj.

"Nadawca:     KIW
Tytuł wiadomości:     [KLAN] wogole już nie dobijać bo muszą dołączyć archanioł
Data wysłania:     2010-12-23 17:51:08
Wiadomość dla wszystkich członków klanu.

Gabryiel oraz duch świety kurcze może piszmy odrazu kto ma dołaczyć a kto nie i będzie spokój już kilka razy czekałem aż dołacza ci silni a potem okazywało sie że miejsca już dla mnie nie ma inna sprawa że o ile mnie pamięć nie myli było w jednej z klanówek że bez szefów wiec moze zdecydujcie się jak to ma byc rozegrane !!!

wszystko w tym klanie powoli zaczyna byc robione pod kilka osób w ten sposób jedni sie wybiją inni wciąż pozostaną w tyle a nie na tym polega rola klanu ..."

"Nadawca:     KIW
Tytuł wiadomości:     [KLAN] oki zaraz po sparze wyjdę nie chcę psuć planu
Data wysłania:     2010-12-23 18:07:49

całemu klanowi w końcu grunt zeby kilka osób pieło się w górę a reszta w głębokim powazaniu ciekawe czemu ci potetaci nie biora słabszych na expy tylko potem latają z sobą no przecież szkoda popsuć sobie expy zreszta skąd wiecie kto jakim potencjałem dysponuje jak inni nie moga sie wykazać ???

ilośc pkt nie zawsze przenosi sie na siłę postaci !!!

i tyle w temacie cóż nie wygodną mam postawę bo staje po stronie mniejszych i mam nadzieję że choc oni to docenią i otworzą im sie oczka ..."

I odpowiedź moja:

"Adresat:     Siewcy Smierci III
Tytuł wiadomości:     [KLAN] Sparingi, expy... etc. - kłótnie, przemyślenia...
Data wysłania:     2010-12-23 18:28:43

Panie i Panowie!
Czytam co się dzieje i czytam...
Czemu tak się dzieje?
Prosiłem, wklejałem warny, wpisywałem w klanowej, założyłem stronkę googlową, teraz poślęczałem nad Forum.
Dla kogo, dla siebie? Głównie dla Was aby zawiązały się więzi, znajomości...
Żeby było jak pomóc, podpowiedzieć, doradzić. A teraz wychodzą takie kwiatki. Można by podyskutować na Forum. Bez spamu, z czasem na przemyślenia, a nie na kasowanie nieaktualnych "zbędników", ale jakoś niewiele osób się kwapi.
KIW ma trochę racji, sparingi robią się chyba zbyt "elitarne", za mały limiti bo my rośniemy.
Ale... No właśnie. Dotyczy Sparów i Exp.
Jak mam brać na expę kogoś o kim NIC nie wiem? Poza tym że się loguje i jaki ma nick? Na 24 osoby aktywne w klanie jest może 8-10 które nawiązują kontakty z tymi Wybranymi. Znaczy się mam pytać kolejne 14 osób, osobiście, co 30 sek. co mają, jak się rozwijają, co planują?
Fajny byłby klan zgrany, myślący, ale nie mam władzy nad Wami ani czasem jaki poświęcacie grze czy chęciom by się wypowiedzieć.
Możemy zrobić klan w którym panuje "zamordyzm", same wymagania, kto nie spełni - wylot.
Albo możemy rozwiązać, wybierzecie nowego, lepszego Lidera. Żaden problem
Tylko trzeba o tym wspomnieć, napisać, rozpocząć dyskusję... A nie krzyki i tym podobne. Ale... Ponoć ja jestem "dziecinny, wiem wszystko najlepiej, nic nie zrozumiem..." itp. itd
Szczerze, to nie wiem co dalej i jak Wam pomóc."

Ciąg dalszy:

"Nadawca:     Deathmedi
Tytuł wiadomości:     [KLAN] O wszystkim
Data wysłania:     2010-12-23 18:45:32

Ludzie ja na ten przykład w tygodniu nie mam dużo czasu na grę mam naukę a uważam iż jednak nauka trochę bardziej się liczy niż gra(tylko mnie za to nie zastrzelcie:))

Jednak staram się udzielać jak mogę, ostatnio nie miałem w ogóle repki przyszedł spar, udało nam się wygrać to teraz próbuję zorganizować jakieś ekspy, jak już kilka razy wspomniałem dzisiaj próbuję zrobić ekspę od 9.30 i się nie udaje, poszedłem dzisiaj z szefem na ekspę chociaż nie widziałem żeby ktoś inny się pokwapił, pogadałem sobie ze Stasz3kiem(nie wiem jak to odmienić) o tym i owym i poszliśmy później na ekspę, bo im więcej gadasz z ludźmi tym więcej ich znasz i wiesz jakie mają możliwości, na razie zrobiłem 2 ekspy i 2 nieudane ale zapraszałem ludzi i nawet tych słabych chciałem powciskać aby byłą ta 3 osoba-fakt że to mnie też urządzało ale sądzę iż oni powinni być zadowoleni

Lecz z tych słabszych graczy pytałem się chyba 4 czy chcieliby pójść na ekspę(pytałem się ich osobiście) i żadnej nie pokwapił się nawet z odpowiedzią, nie była to odpowiedź negatywną tylko w ogóle jej nie otrzymałem, więc proszę nie dziwcie się później że biorę tego na ekspę który się odezwał i mi mówił co i jak od razu nie owijając w bawełnę

Jeśli chodzi o spary i tych słabszych graczy to tak że oni mogą wbijać szybko chyba od razu bo przecież powinni mieć krew(w końcu w 4 strefie z krwią jest łatwiej) no ale przecież musimy mieć tych lepszych którzy nam będą robić najwięcej, przecież chyba każdy może przyznać że PL_Nation najwięcej robi na sparach co widać później po tym ile obrażeń zadał i ile repki otrzymał

Ja siebie nie uważam za świetnego gracza, nie jestem "elitą" w klanie lecz staram się jak mogę polepszyć swój ekwipunek i rozmawiać z innymi o pomocy, czerpać od nich rady itp.

Do tego służy nasze forum, głównie na razie w zakładce "Ekspedycje" jest 5 "profilów ekspedycyjnych" - czy to oznacza że tylko 5 osób chce chodzić na ekspy?"

"Nadawca:     Jarhead
Tytuł wiadomości:     [KLAN] Odnośnie tego co napisał Gordasth...
Data wysłania:     2010-12-23 18:49:27

To mogę w sumie stanąć obok niego i go poprzeć...

Od siebie mogę dorzucić tylko, że irytujące jest "sorry on był pierwszy" (mam na myśli ekspy), a w razie gdy "niechcący" ktoś mnie przyjmie na ekspę kolejne kilka eksp mam zaspamowaną skrzynkę pytaniami czy idę, chcę, mogę?

Zamordyzm to może lekka przesada, 3 pkty na 8 dni jest "w sam raz" choć przyznam, ze często gęsto nie wyrabiam przez pracę i dom (wyrosłem już z no-life), a nawiązują cdo tego co pisałem wcześniej na ekspy za często nie chodzę, a dlaczego...?

Bo nie mam repy, a dlaczego? Bo nie opuściłem Ani JEDNEGO SPARINGU...

A zmierzam do tego, ze albo jako klan gramy "razem", albo niech każdy idzie w swoją stronę zamiast nadszarpywać nerwy liderowi i innym..."

I czekamy na wypowiedzi...

#2 2010-12-23 18:01:09

Deathmedi

Gaduła

Punktów :   

Re: Co zmienić w zasadach, rozwoju Klanu i tym podobne propozycje...

ja już się wypowiedziałem w klanówce, ale może by się wypowiedziały te osoby "pokrzywdzone" według KIW'a oraz według niego "słabsze", może robić jakieś spary z większymi limitami, no a na razie na ekspy to praktycznie chodzą te osoby które mogą albo zrobić ekspę albo mają wystarczająco dużo sposta, chcą i są online wtedy kiedy ekspa jest stawiana

chciałbym zauważyć że jeśli ktoś stawia na białaska to jest tak że 2 osoby się mieszczą i się szuka tej z mniejszym lvl aby mogłą dobić

No dobra rozwińcie ten wątek

#3 2010-12-23 20:55:08

moje obserwacje

Gość

no to teraz ja troszkę od siebie
z sparami chodzi mi tylko i wyłącznie o to że klan składa się z róznych postaci i słabszych i silniejszych , obecnie walczymy o rep ale w przyszłosci pewnie nie raz będziemy walczyc o klocek jednego z kolegów z klanu i co wtedy pytam ?
oki wiemy że ta osoba jest super a tamta jeszcze lepsza ale to tylko połowa klanu a moze i mniej , klan składa się i z elity i z maluszków i gdy przyjdzie nam bronić się to co będziemy wciąż ściągać pomoc ? a może warto skopać 1,2 a może i 5 oblegów po rep żeby sprawdzić siłe klanu , a nie jego czołowych zawodników? pewnie nie raz maluszek bez krwi będzie albo nie ubierze się tak jak powinien ale wlasnie takie spary pomogą nam sprawdzić czy jestesmy klanem a zobaczycie w przyszlości odbije nam się to w pozytywny sposób, jeśli klan nie będzie rozwijał się w miarę powtarzam w miarę równo za chwilkę silniejsi pójdą do lepszych klanów a słabsi znów zostaną pozostawieni sobie gram w tą grę od samego jej początku jest to jedyny serwer ( zwróccie uwagę kiedy zaczynałem na nim ) gdzie jestem poza top 50 i czuję że chyba troszke wiem coś na temat tej gry a więc albo idziemy razem albo dajmy sobie spokój z klanem bo szkoda siedzieć gdzieś gdzie człowiek nie jest pewien czy inni staną za nim w godzinie potrzeby ...

#4 2010-12-23 21:18:54

Gordasth

Administrator

2201561
Punktów :   

I o to właśnie chodzi. Tak powinno być. Przerzucać się propozycjami na pęczki, rozmawiać. Bez zgody i komunikacji dupa zbita...

Sparingi musimy nastawić prawie klan vs. klan. Oczywiście przy podobnych ilościach punktów. A nawet trochę większych... Co tam, trzeba się uczyć. Ustalić ilu z białą, ilu z palną, ile dystansu...
Nadejdą kiedyś ciężkie czasy, oj nadejdą. Będą nam kradli co lepsze klocki jeden po drugim jak się nie zgramy
Grunt, żeby był i trzon silny, i malutcy po troszku szczypiący dookoła.
Jak bombowiec i myśliwce Jeden bez drugich nie wykona zadania...

#5 2010-12-23 23:07:10

Sephior

Gaduła

Punktów :   

Ja powiem krótko zwięźle i na temat:

Staszek, rób spary naprzemiennie, raz dla słabszych, raz dla silniejszych, raz ze słabszymi klanami raz z silniejszymi... (Limit punktowy pojedynczej osoby jest dobrym rozwiązaniem).

A oblegi? Oblegi powinny być maksymalnie i z premedytacją zorganizowane, ja bym wlepiał warny, za nie dołączenie. (No chyba że siła wyższa kazała co innego). A tych nie przebranych stawiał bym na karnego jeżyka xD.

Stopka forum

RSS